tiistai 10. kesäkuuta 2014

Heinäseipäiden uusi elämä - niissä on taikaa

Enpä osaa selittää, mitä maagista heinäseipäissä on? Ehkä ne muistuttavat lämpimistä lapsuuden kesistä ja molempien isovanhempien luona vietetyistä kesäpäivistä ja naapurin heinäntekotalkoista, jotka olivat niin mieluisia minulle pienelle tytölle. Ne ovat myös kauniita, jokainen niistä on eritavalla harmaantunut ja yksilöllinen. Joku ne on käsityönä vuoleskellut ja veistänyt ja porannut niihin reijät mittanauhaa käyttämättä.

Pari kesää sitten siippani bongasi ilmoituksen Etelä-Saimaasta - myynnissä 100 heinäseivästä hintaan 50 Euroa! Siltä istumalta hän soitti ilmoittajalle ja varasi seipäät ilahduttaen minua kovasti. Olinhan toivonut jo heinäseipäitä pitkään. Niinpä sitten yksi kaunis päivä olikin rannassamme 120 seivästä! Kiitos roudaamisesta kuuluu to my husbäänd ja tyttärelleni...ensin peräkärryyn sitten veneeseen ja veneestä rantaan. Että olin onnellinen katsellessani sitä heinäseiväspinoa!!

Heinäseipäistä on sittemmin syntynyt useampi eri tuotos mökkitontillemme. Tämän kesän heinäseiväsjuttu oli naapurin ja meidän rajamme uudelleenehostus. Talvituulet olivat nimittäin murtaneet näkösuojana olleen jättikuusen. Mutta ei hätää yhdessä naapurin kanssa suunniteltiin ja toteutettiin 'näkösuoja-projekti'. Siippaa kyllä tarvittiin avuksi heinäseiväsaidan pystyttämisessä..+agregaattia ja poraa.

Aitapätkiä on syntynyt eri puolille tonttia koristamaan. Hyötyäkin niistä joistakin on: kalastusvälineetkin pysyvät nyt kohtuullisen hyvin yhdessä paikassa. On tehty pojan kanssa vanhojen työkalujen installaatio. Kukkatelineitä on muutama...ja lyhtytelinekin. Seipäitä on käytetty verhotankoina, tamppaustelineenä, omenapuun tukina jne.

Oikean heinäseipään heinineen haluaisin vielä pihalle, mutta kun täällä saaressa ei ole heinäpeltoa..pitäisiköhän ostaa vielä heinäkuorma joltakin paikkakuntalaiselta ja roudata se tänne saareen :) Suostuisikohan siippa vielä tahänkin? :) Epäilen :)

Kauan siis eläköön HEINÄSEIPÄÄT!

Heinäseipäät

Heinäseipäät

Heinäseipäät

Heinäseipäät


Heinäseipäät






5 kommenttia:

  1. Great site. A lot of helpful information here.

    I am sending it to several pals ans additionally sharing in delicious.
    And naturally, thank you to your effort!

    Here is my blog post home renovations ideas, ,

    VastaaPoista
  2. each time i used to read smaller articles or reviews which as well clear their motive, and that is also happening with
    this piece of writing which I am reading here.


    Check out my blog post - property renovation ideas (www.homeimprovementdaily.com)

    VastaaPoista
  3. Hello excellent blog! Does running a blog like this require a large amount
    of work? I have no expertise in coding but I was hoping to start
    my own blog soon. Anyway, if you have any ideas or tips for new blog owners please share.
    I understand this is off topic nevertheless I simply had to
    ask. Thanks!

    Here is my web site: home renovation ideas (www.homeimprovementdaily.com)

    VastaaPoista
  4. Hei, eksyimpä tänne sattumalta etsiessäni heinäseipäille käyttötapoja. Mukavia aitoja ja muita systeemejä olet kehitellytkin. Minäkin tykkään heinäseipäistä ja sain niitä kotoani ja saan lisääkin jos vain tarvitsen.
    Meillä oli muutaman vuoden seipäistä tehty aita naapurin rajalla, mutta lahoamaahan ne alkoivat ja kaatuilivat. Oletko suojannut millään aineella maahan menevää osaa? Terva tms olis poikaa, ei turhaan hajoais hienosti tehdyt systeemit. Meillä ei käytetty mitään ja siksi hajosivat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä olen joitain kyllästeaineita laitaa joihinkin mmahan menevien seipäiden osiin, mutta ensimmäinen aita jo tuossa kaatui viime kesänä. Ei hätää, kaikki vaakasuorat aitaseipäät ovat vielä hyviä uusiin rakennelmiin. Ja kyllä nuo alaosasta lahonneetkin seipäät vielä löytävät uudenlaista elämää. Ovat senverran pitkiä että...ja tekihän nuoriso noita mölkkypelejäkin niistä :)

      Poista

kiitokset kommentistasi. Thank you for our comment. Tuija,