perjantai 8. tammikuuta 2016

Tietokirjasarjan uusi elämä 'aarrelaatikkona'

Vanhojen kirjojen kuluneet kannet ja etenkin kirjojen hienot - usein kultavärillä painetut - päädyt sitten viehättävät meikäläistä jostakin kummallisesta syystä. Ihania fontteja ja ornamentteja.

Mitäpä muuta kivaa saisi tehtyä isoäidin vanhasta tietokirjasarjasta kuin lapsillensa tuunatut 'aarrelaatikot' muistoja varten. Kirjasarjaan kuului sopivasti sama määrä kirjoja kuin sisarrusparvessa on lapsia...viisi siis.
Tuttuun tapaan taas  boxin tekoon. Sivut irti ja laatikko-osan tekoon. Laatikot tuli vuorattua ja pinnoitettua kunkin kirjan omilla sivuilla. 


Kannet saivat koristukseksensa isoisän sikari-laatikoiden etikettejä. Hienoa, että nekin oli säilytetty monien muiden ihanien muistojen kera.  
Tyttöjen kirjan kannet taas 'pinnoitin' vanhoilla korteilla ja silkkinauhoilla. Sisäkansiin löytyi mm. Silloisen hääparin saamista onnittelusähkeistä mukavia onnitteluvärssyjä jne. Laatikon täytteeksi sitten vielä vanhoja asiaan kuuluvia valokuvia ja esineitä. Tulihan tehtyä jonkinlainen ainutkertainen joululahja to my sisters-and-brothers-in-law :) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiitokset kommentistasi. Thank you for our comment. Tuija,