tiistai 9. kesäkuuta 2015

Harmaa lauta - luonnetta löytyy

Harmaassa laudassa on sitä jotakin. Jokaisella laudanpalasella on oma elämänkaarensa ja sen mukanaan tuoma oma luonne. Jokainen lauta on oma persoonallinen yksilönsä. Useimmat niistä ovat uhmanneet pohjolamme tuulia, aurinkoa, sateita ja tuiskuja, joku ovat lionneet järvivedessä vuosikausia - kovan tien ovat siis useimmat kulkeneet. Siksi on kiva antaa niille uusi, erilainen elämä. Tällä kertaa grillikodan 'sisutushelminä'.

Mitä persoonallisempia laudat ovat, sitä hienompia. Rispaantunut pääty, ruosteisen naulan reikiä, ruosteisia naulankantoja, vanhaa maalin hilsettä, oksanreikiä. Kaikilla näillä yksityiskohdilla on oma roolinsa ja stoorinsa. Kunpa vain kaiken tietäisi.

Kun vielä yhdistetään settiin vanhoja lusikoita ja haarukoita (veitset tuntuvat olevan liian jäykkiä taivutettavaksi), tuntuu siltä, että tässä vaalitaan isovanhempien perintöä. Kuinka monet vellit ja läskisoosit kullakin ikivanhalla ruokailuvälineellä onkaan nautittu - ja ketkä kaikki niillä ovat syöneetkään?

Pikkaraiset poronsarvet ovat sitten oma lukunsa. Nämä tässä jutussa on ostettu Koparan porotilalta Pyhä-tunturin kuopeelta pari vuotta sitten.

Eikun tiimi työhön..siis me and my 'honey' :) :) !

Laudoista 'taulu', lusikat vääntöön ja ruuvinväännin töihin. Kiva kun missään ei tarvi olla speksien kanssa niin tarkka. Mitä huolettomampaa asettelua, porailua ja ruuvailua, sitä parempi lopputulos. Tällä kertaa syntyivät grillikotaan grillausvälineiden teline ja pikkuisista poronsarvista naulakot. Oli muuten tosi erikoinen haju, kun smirgelillä yritin muotoilla poronsarvien tyviä, jotta ne saisi ruuvatuksi lautaan oikeaan asentoon.










1 kommentti:

  1. People are reluctant to guess in opposition to desired outcomes 우리카지노 that are relevant to their identity

    VastaaPoista

kiitokset kommentistasi. Thank you for our comment. Tuija,